perjantai 6. kesäkuuta 2014

SEINÄHULLU


Asunnon suurimmat remonttimuutokset tehdään keittiössä. Yksi seinä poistettiin ja keittiöstä tulee umpinaisen käytävän sijasta avokeittiö. Vanha ruokailutila käytävän päässä jää pois käytöstä ja muuttuu makuualkoviksi: sen ja keittiön väliin piti tehdä seinä. Seinään tuli ihan tavalliset puukoolaukset ja pinnat kipsilevystä. Keskelle jätettiin ikkuna-aukko, ettei aivan keskellä asuntoa oleva keittiö jäisi niin pimeäksi. Kuva otettu alkovin puolelta.

Sekä alkovin, että keittiön katot maalattiin apuremppaajan kanssa tässä vaiheessa uudestaan. Kaksi kerrosta maalia riitti hyvään lopputulokseen. Keittiön puolen seiniä pohdiskelin pitkään. En uskonut millään, että saisin kuoppia, ruuveja ja saumoja tasoitettua niin siististi piiloon, että pelkällä maalilla tulisi siisti lopputulos. Kaakeleita en kahteen isoon seinään halunnut. Pohdin eri tapetteja ja tasoitetapettia maalin kanssa. Pohjatasoitteita tehdessä kuitenkin näytti siltä, että seinäpinnasta tulee aika helpolla tasaista ja maalaus voisikin toimia! Tasoitteen käyttö oli huomattavasti helpompaa kuin olin kuvitellut ja siistiksi hiominen yksinkertainen, nopea homma. Seinien väriä pohdiskelin pitkään ja päädyin hentoon vihreään. Hieman fiftari-henkeä ja hieman luonnonmukaisuutta, joka menisi koivunvärisen keittiön kanssa yhteen. Lisäksi samaa vihreää on viereiseen olohuoneeseen tulevassa tapetissa. Keittiön puolelta ikkuna-aukosta kurkatessa näkee siis takapihalle alkovin varsinaisesta ikkunasta.
Alkovin puolelle olin ostanut tapetin jo aikaa sitten, aiemmin jo blogissa vilauttamani ihanan ihanan sammakkotapetin! Seinä on mielestäni aivan täydellinen ja tapetti nappivalinta. Alkovi on ihanan valoisa ja tumma tapetti tulee upeasti esiin valossa. Tässä nukun mielelläni itsellisen naisen prinsessaunia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti