perjantai 27. kesäkuuta 2014

KAAPPEJA

Olen kuullut joidenkin tekevän keittiön suunnittelussa parin senttimetrin virheitä, jotka sitten johtaa keittiön muokkaamiseen, että se saataisiin mahtumaan tilaansa. Minäkin tein mittavirheen. KahdenKYMMENEN sentin virheen. Tilasin keittiön korkeat kaapit 240cm korkeina, kuten huonekorkeus asunnossani on. En tullut ajatelleeksi, että kohdassa, johon kaapit tulee, onkin 10cm madallettu katto. Enkä sitä, että kaappeihin tulee jalat....En kertakaikkiaan jaksanut enää lähteä vaihtamaan kaappeja ja odottamaan uutta runkotilausta. Jätin vain alunperin suunnitelmassa olleet 40cm korkeat yläkaapit pois. Kaapin yläpuolelle jäi nyt hieman ylimääräistä tilaa, mutta eiköhän se täyty alta aikayksikön romuilla, kuten tyhjällä tilalla on yleensä tapana....Mietin kyllä juuri tästä syystä, että olisin levyttänyt tyhjän tilan umpeen, mutta ajattelin nyt uhkarohkeasti kokeilla kuitenkin miten tässä käy.
Vessasta olin poistanut vanhan kaapin ja altaan, kun jostain syystä ne eivät vaan miellyttäneet minua. Pohdin useampaakin erilaista kaappi-allas -yhdistelmää, mutta en meinannut millään keksiä ratkaisua. Yhdellä IKEAn reissulla löysin poistopisteestä kodinhoitoaltaan, jonka nappasin mukaani. Ja sehän sitten taas sopi vain tietyn kokoisiin kaappeihin. Olin jo tilannut IKEAsta altaan alle sopivan kaapin, kun hoksasin, että keittiöstä ylijääneistä yläkaapeista saan halvemmalla vastaavankokoisen systeemin. Peruutin tilaamani kaapin ja virittelin kaksi yläkaappia päällekkäin, ovet kiinni ja altaan paikalleen. Kaappi nimellä "allaskaappi" olisi maksanut 190 euroa. Samanlainen kaappi nimellä "kaksi keittiön yläkaappia" maksoi 80 euroa.
Toisen oven yläreunaan piti laittaa erillinen muovinen kulmalista, koska ovi jäi puolisen senttiä ulommas kuin altaan reuna. Pelkäsin, että ovi menee valuvista roiskeista mahdollisesti pilalle. Toivottavasti lista estää sen.

Vetimet olen ostanut talvella retrotavarakirppikseltä. Aitoja 70-luvun, käyttämättömiä muovivetimiä. Tismalleen samanvärisiä kuin yläpuolella olevan peilin tasot. Tykkään kovasti yhdistelmästä.


Allas on aika karu verrattuna entiseen. Eihän tuosta kodinhoitoaltaasta vessassa ihan sellaista romanttista kotikylpylätunnelmaa tule, vaikka kuinka yrittäisi...Mutta mielestäni ratkaisu on järkevä. Pesukoneet ovat samassa tilassa ja talossa ei ole muita isompia altaita paitsi tiskiallas. Onpahan ainakin tilaa pestä jotain valtaviakin tekohampaita, jos joskus tarvitsee. Vanhasta lavuaarista säästetty Oraksen perushana on tuolla sivulla, eikä takaosassa, jotta lapsetkin ylettyisivät siihen.  Altaaseen toki olisi sopinut hyvin hieman isompikin hana, mutta olin säästäväinen tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti