keskiviikko 28. toukokuuta 2014

PIENIÄ KYLPPÄRIVASTUKSIAKehuskelin aiemmin, että kylppäriremppa on sujunut hienosti ja niin onkin. Ei kuitenkaan täysin vastuksetta.
Ostaessani asunnon, edellinen asukas vakuutteli, ettei ole havainnut kylpyhuoneessa mitään kosteuteen viittavaa. En hätäpäissäni siis alkanut tekemään homeremonttia, vaan halusin saattaa kylppärin uuteen uskoon ENNEN kuin jotain ilmenisi. Rakenteet ja vesieristeet kun olivat vanhentuneet aikapäiviä sitten.

Kylpyhuoneen laatoitus purkaessa, löytyi alta yllätys. Suihkunurkan alla olevat kipsilevyt oli päällystetty muovilla (joka oli tietenkin vuotanut läpi) ja lopputuloksena oli hyvin kastunutta levyä ja niiden alla kunnolla homehtunutta runkorakennetta. Remppamies kehotti minua kiittämään onneani, että olin päättänyt rempata kylppärin saman tien. Kiitin.

Vaurioista päästiin onneksi hyvin eroon purkamalla seinät ja rakenteet homeisin ja kostunein osin. Lattiassa oli myös hieman kosteutta. Tila kuivattiin kolmen päivän ajan täysillä huutavan lattialämmityksen avulla  ja saatiin kuivaksi.


Toinen mielenkiintoinen prosessi kylpyhuoneessa oli väliseinän rakennus suihkun ja kuravaatteiden säilytystilan välille. Suihkuhan oli aiemmin jaettu käännettävällä suihkuseinällä muusta tilasta. Myin seinän heti alussa, koska se päästi vedet alitseen toiselle puolelle kylppäriä ja sellaista ratkaisua en tilaan kaivannut.
Suihku seinän takana, lavuaarin tilalle tulee kura"eteinen".Ostin innoissani Värisilmän varastomyynnistä ison läjän lasitiiliä, kun sain ihan mitättömällä hinnalla. En ole lasitiiliseinien suurimpia faneja, mutta mahdollisuus tehdä seinä 70 eurolla houkutti niin paljon, että suostuin tinkimään maustani.Kun seinää alettiin suunnittelemaan remppamiehen kanssa hän kertoi, että tiilien väliin tarvitaan asennuspalat (löytyi ja hain 75 eurolla) ja sen lisäksi alumiinikehikko seinän ympärille. Aloin etsimään alumiinikehikkoa. Kävin kahden kaupungin rautakaupat läpi ja kaikista löytyi Vitrean kehikko, hinta vaihteli 300-500 euron välillä! Olin aivan järkyttynyt. Mieleeni ei ollut piipahtanutkaan, että 1,5 kiloa alumiinia voisi maksaa satoja euroja. Pyörsin äkkiä suunnitelmani ympäri.

Päätin myydä lasitiilet pois (on muuten myymättä vieläkin), palautin asennuspalat liikkeeseen (ottivat onneksi takaisin) ja tilasin paikalle kiinteän lasiseinän netraudasta. Kun olin tämän ratkaisun impulsiivisesti tehnyt, kuulin yhdeltä tuttavalta, että Prismasta olisi saanut kehyksiä alle satasen hintaan. Sen summan olisin hyvin voinut seinään investoida tiilien ja asennuspalojen lisäksi. Mutta en jaksanut enää perua lasiseinän tilausta.

 Lasiseinä tuli nyt suunnilleen saman hintaiseksi kuin lasitiiliseinä olisi kaikin osin tullut -yhtenäisen lasiseinän kanssa tosin säästän työmiehen tuntitaksat, mitä olisi mennyt tiilien pinoamiseen. Nyt minulla on siis lasiseinä pihalla ja 72 lasitiiltä eteisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti