keskiviikko 28. toukokuuta 2014

LAIHIALAINEN LATTIAPALAPELIKeittiön lattia oli yksi välttämätön projekti asunnossa. Kerroin taustoista jo aiemmin blogissa.

Keittiön vanha parketti oli liimattu betoniin ja sitä ei ollut kohdissa, mistä kaapit oli poistettu. Jotta koko keittiön alan lattiasta saataisiin kattavasti tasainen, lattialle tuli tehdä jotain. Oli selvää, etten lähtisi repimään tammiparketin paloja yksitellen irti, jos se vain suinkin olisi vältettävissä. Työmäärä olisi ollut järjetön, eikä lopputuloskaan välttämättä tasainen.

K-Raudassa törmäsin poistolaminaatteihin, jotka maksoivat 5e laatikko. Ajattelin, että voisin hyvin kokeilla laminaattia lattian tasoitteena. Sen päälle voisin sitten laittaa muovimaton tai maalata pinnan Betoluxilla. Jos tasoiteidea epäonnistuisi, budjettini ei ainakaan kaatuisi siihen. Ostin kolme laatikkoa (ja sain kaupan päälle yhden irrallisen palan varastosta) 15 euron yhteishintaan. 

Ennen laminaatin laittoa lattian aukot tuli täyttää siten, että ne olisivat suunnilleen samassa tasassa vanhan parketin kanssa. Se tehtiin isäni kanssa kierrätetyllä luontaistuotetehtaan pakkausvanerilla. Palapelihommaa.
Vanereiden ja vanhan parketin päälle tuli pehmustemuovi estämään kolinaa tai jotain muuta mystistä. Minä tai isäni ei oltu kumpikaan kokeilleet laminointia aiemmin, mutta hyvinhän se sujui. Loogista hommaa, tehty tee-se-itse-tunarille helpoksi. Laminaattimäärä oli mitoitettu Laihialaisittain: laminaattia jäi yli 3cm suikale viimeisen rivin laminaattien reunasta. K-Raudan myyjän varastosta kaivama yksi irrallinen pala oli siis aika olennainen tässä projektissa!

Homma sujui sukkelasti ja lattiasta tuli oikeasti hyvin tasainen, parempi kuin olin osannut toivoakaan! Rautakaupasta oli aiemmin ehdotettu lattiaan juoksevaa ja kovettuvaa tasoitetta, jonka hinnaksi tuolle alalle olisi tullut noin 150e. Säästin tällä laminaatti-idealla siis melkoisen summan rahaa ja ehkä hermojakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti