perjantai 2. toukokuuta 2014

KYLPPÄRIREMPPA ALKAA

Harkitsin jonkin aikaa kylppäriremontin lykkäämistä parilla vuodella, mutta päädyin kuitenkin lopulta tekemään kaikki rempat nyt, että härdelli olisi sitten kerralla ohi. Kylpyhuone olisi periaatteessa ollut kai räjäytyspesulla vielä käyttökelpoinen ja vapaa jalkasienistä, mutta olihan 20 vuotta vanhassa kuosissa oleva tila jo aika nuhjaantunut ja ällöttävä. Klähmää ja pinttymää siellä sun täällä. Tieto vanhentuneista märkäeristeistä ei myöskään ainakaan hidastanut remontin suunnittelua.
 
 
 
 
Kylpyhuone on yksi kokonainen tila, jossa oli suihku takanurkassa ja etuseinällä ovi sekä lavuaari kaappeineen. Lavuaarin takana oli sähköpatteri, vaikka tilassa on lattialämmitys. Halusin lavuaarista ja patterista eroon sekä rakentaa sille paikalle lasten vaatteiden kuivauspaikan -asunnon tuulikaappi kun on aivan olemattoman kokoinen ja kylpyhuoneen ovi sopivasti heti tuulikaapin vieressä. Pesukoneet ovat tässä asunnossa vessassa. En tykkää ratkaisusta, mutta en lähtenyt niitä kylpyhuoneeseen siirtämäänkään. Osittain siitä syystä, että sitten olisin menettänyt kuravaatteiden kuivatustilan ja toisaalta vessaan olisi jäänyt kummallinen tyhjä kolo koneiden jäljiltä.
 
 
 

Sauna oli kohtuusiistissä kunnossa. Toki ovi ja paneelit olivat alareunoista hapertuneet, mutta kuitenkin perusilme oli vielä sellainen, että sen olisi voinut säästääkin. Ehdin testata löylyjä useaan kertaan ennen remonttia ja ovat poikkeuksellisen hyvät pieneen sähkösaunaan. Edellinen asukas oli asentanut "hormin" (en tiedä oikeaa termiä), joka nostaa ilmaa lattialta ylös ja se tuntuu oikeasti toimivan yhdessä tuon pikkukiukaan kanssa, jota en turhaan lähdekään vaihtamaan.
 


Kun kylpyhuoneen lattia uusitaan pitää tietenkin uusia saunankin lattia ja märkäeristeet. Se ratkaisi näppärästi sen ajatuksen, että uusiako saunan paneeleita vai ei. Kyllä. Siispä remontti aloitettiin saunasta, siitä päästä, joka oli remppa-amatöörienkin mahdollista tehdä. Isäni kanssa purettiin saunan lauteet, paneelit ja listoitukset kylpyhuoneesta muutama viikko sitten. Lauteita purkaessa oli mielenkiintoinen löytö se, että lauteiden tukipuut oli joku tee-se-itse-mies tehnyt painekyllästetystä puusta....Melko mielenkiintoinen ratkaisu...
 
 
 
 
 
Loput kylpyhuoneesta jätin suosiolla rakennusalan ammattilaisille ja he ovatkin tehneet hyvin hommia, laatoitus on jo pitkällä! Lisää kylppäristä seuraavassa postauksessa.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti