sunnuntai 25. toukokuuta 2014

KYLPPÄRIHOMMIA vol 2

Kylppäriin otin tekemään töitä ammattilaiset. Oli selvää,, että purkamisen lisäksi en siinä kohteessa koskisi itse muualle. En olisi osannut, enkä olisi saanut kylpyhuonetta varmaan koskaan valmiiksi.

Pyysin alunperin remppatarjouksia kodinremontit.fi -palvelussa. Tarjoukset vaihtelivat noin 3000-9000 euron välillä. Otin yhteyttä sieltä kolmeen firmaan, joiden kanssa sovin käynnin asunnollani. Yksi firma teki ilmoittamatta oharit tapaamisesta, toinen tekstasi 10 minuttia ennen sovittua aikaa, ettei tule paikalle. Kolmas firma kävi tutustumassa ihan huolella ja lupasivat tarjouksen seuraavalle viikolle keskiviikoksi. Torstaina soitin ja kysyin missä tarjous viipyy, luvattiin sitten maanantaiksi. Ei ole tullut vieläkään, enkä ole soitellut perään. Usean kuukauden maanantait tuossa on menneet jo välissä.... Odotan tosin yhä yhden ison urakoitsijan tarjousta kylppärirempasta edelliseen kotiinkin! Sen piti tulla postitse syyskuun toisella viikolla vuonna 2009.

En tajua rakennusalojen asiakaspalvelun tasoa ollenkaan! On joukossa toki hyviäkin, mutta jostain ihmeen syystä töitä tuntuu riittävän myös firmoilla, joilla ei ole hajuakaan asiakaspalvelusta. Kumma yritysalue! Tämä kaverini vinkkaama paikallinen firma, joka on nyt ollut kämpälläni hommissa, lupasi itse hoitaa kylppäriin paikalle putkimiehen ja sähkärin. Olin huojentunut! Ei olisi kiinnostanut tippaakaan sopia aikatauluja, jotka eivät kuitenkaan olisi pitäneet ja kuunnella duunareiden katteettomia lupauksia. Pestaamani firma on muutenkin toiminut hyvin ja tekijät olleet paikalla, kun on pitänytkin. Remppafirman jälki on ollut siistiä. Toki pölyä on tullut kämppään aika paljon, mutta oikeasti ei mitään valitettavaa. Roskat on viety hyvin pois ja jäljet aina siivottu. Laatoitus on tehty huolella ja pinnat ovat tasaisia sekä tyylikkäitä. Näissä kuvissa seinät osittain vasta valmiina, mutta todellisuudessa lattiakin on jo valmis ja saumattu. Siitä sitten taas myöhemmin, kunhan saan kuvatuksi.


Pohdin kylpyhuoneen pintamateriaaleja ja ilmettä pitkään. Remppafirmoilta kyselin suostuisivatko he tekemään kokonaan betonipintaisen kylppärin, en löytänyt yhtään firmaa, joka sen olisi suostunut remppakohteeseen tekemään. Asun ilmeisesti liian maalla ja täällä ei tehdä muuta kuin laatoitettuja klassikkoja...Kaakeleiksi olisin halunnut punaista ja petroolia, ehkä poltettua oranssiakin. Mutta ne olivat kaamean kalliita, harvinaisemmat värit maksaa. Lattiaan pohdin 8-kulmaisia kaakeleita, niissäkin hinta paukautti minut realistiselle alustalle takaisin ihan peruskymppeihin.

Paikallisen Värisilmän muuttomyynnistä löysin sattumalta 13 neliön erän vedenvihreitä laattoja 5e/neliö ja ne ostin aikailematta (ja ajattelematta)! Sen jälkeen sitten alkoikin suurempi pähkäily, kun kylpyhuoneen jäljellä olevat 9 neliötä piti saada sellaisiksi, että sopisivat tuon vedenvihreän kanssa yhteen. Mietin osittaista puupanelointia seiniin, punaista turkkipeltiä ja vaikka mitä. Lopulta kyllästyin pohtimiseen ja menin Laattapisteeseen hakemaan malleja kaakeleista ja hylkäsin kaikki luovemmat ideat.
Olin aina ajatellut, että kylpyhuoneeseen voi tulla melkein mitä vain, kunhan ei 90-luvun marmoripintaisia laattoja tai 2010-luvun kiiltävää valkoista. Tai mitään ruskeaa. Laattapisteellä totesin, että vedenvihreän (kuvassa ylhäällä) kanssa kävi yhteen ehdottomasti parhaiten ruskeat ja siniset sävyt. Jos en inhoaisi ruskeaa, olisin ottanut kaveriksi tuon ison laatan kuvassa ja oikean yläkulman samanlaisen kymppikympin. Ja tosissani niitä siis mietinkin. Mutta...inhoan ruskeaa. Ja pähkäily jatkui.

Lopulta remppafirma ilmoitti vähän yllättäin, että alkavat laatoittamaan seuraavana päivänä. Hätäpäissäni päädyin paikallisen Värisilmän palveluun ja tilasin valkoiset ja mustat italialaiset kymppikymppilaatat, joita molempia tulisi sekä lattiaan, että seiniin. Itselleni tyypilliseen tapaan tein spontaanin ja ajattelemattoman ratkaisun laattavalinnan kanssa, kun kyllästyin etsimiseen ja ajattelin, että pakko vaan saada jotain. Laatat olivat turhan kalliit budjettiini nähden, mutta onneksi vedenvihreiden mitätön hinta hieman kompensoi tätä hävikkiä! Jälkikäteen ajatellen vain järjetön ratkaisu, koska nämä laatat sitten jo olivatkin lähes yhtä kalliita kuin kirkkaan väriset tai kulmikkaat olisivat olleet...Kylppärityöt ovat onneksi edenneet omalla painollaan ilman minua. Vaikka omat remonttihommat ovat tökkineet ja junnanneet aivan liikaa paikoillaan, on ilo, että asunnolla silti tapahtuu koko ajan jotain! Pohjatyöt menivät nopeasti, vaikka seinistä löytyi aika pahat kosteusvauriot (laitan siitä eri postauksen). Laatoitus on ollut sen sijaan hitaampaa kuin oletin, ilmeisesti firmalla on joku toinen projekti toisaalla samaan aikaan. Valkoisia laattoja piti ensin odotella kaksi laatikollista lisää ja sen jälkeen mustia vielä yksi laatikollinen, mikä on vienyt itse työn lisäksi oman aikansa.Aloin jossain vaiheessa pelätä, että en tykkäisikään vedenvihreästä, mutta sitten kun se oli seinässä, ilahduin kyllä positiivisesti. Mielestäni pinta on mielenkiintoinen!Tasaisen musta ja tasaisen valkoinen laatta hieman rauhoittavat tuota vihreän kirjavampaa ilmettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti