tiistai 1. huhtikuuta 2014

UUSI HARRASTUS vol 4Kun suuri keittiövertailu oli tehty, piti tehdä päätös. Kuten edellä selvisi, vertailuni parhaat kokonaispisteet sai Puustelli ja toiseksi tuli Keittiö.net. Eli päädyin Puustelliin? Looginen ratkaisu, mutta ei. Ikävä kyllä yksi osa-alue sai valinnassani enemmän painoarvoa kuin muut. Ja se oli raha. Raha ratkaisee tässä maailmassa lukuisia muitakin asioita, niin myös minun keittiövalintaani.

Jos hintaa ei olisi tarvinnut huomioida, olisin ehdottomasti valinnut Puustellin. Hyvä palvelu, erinomaiset tuotteet, kuljetus kotiin ja osien toimitus valmiiksi koottuna. Kilpakumppaneilla ei olisi ollut mitään saumaa. Mutta kun rahasta puhutaan, vertailustani jäivät jäljelle Keittiö.net ja IKEA (Tilatuotteen asiakaspalvelu lobbasi sen ulos kilpailusta, vaikka hinta olikin edullinen).  Arvoin pitkään näiden kahden finaaliin päässeen toimittajan välillä.

IKEAsta kokonaisuus oli tuhat euroa halvempi kuin Keittiö.netistä. IKEAn tuotevalikoima miellytti minua enemmän. Sieltä oli myös saatavilla mustat kaapinrungot, mitä Keittiö.netissä ei ollut. Päädyin IKEAan. Tilasin mustarunkoisen keittiön koivunvärisillä Haganäs-ovilla. Harkitsin ensin, että osa ovista olisi tummia tai punaisia, mutta levottoman ilmeen välttämiseksi päädyin koivuun kaikissa ovissa. Väriä tuodaan sitten seinään ja muihin yksityiskohtiin.
Puustellin suunnitelmassa koivupintaiseen keittiöön tuli myös koivun väriset työtasot. Tykkäsin kokonaisuudesta niin paljon, etten ollut innoissani enää muista tasoratkaisuista. IKEAsta ei saa kuin massiivipuisia tasoja koivun värisenä. Massiivipuu ei ole säännöllisesti hoidettavana materiaalina ollenkaan minulle sopiva valinta, vaan materiaalin on pakko olla laminaattia. Puustellista olisi saanut pelkän tasonkin hankittua, mutta se oli jumalattoman kallis yksinään. Yritin etsiä Starkin ja rautakauppojen valikoimista koivulaminaattia, mutta ei löytynyt. Lopulta törmäsin netissä Vääksyläiseen Finntasoon ja heidän valikoimissaan on juuri oikea sävy. Eikä yhtään harmita, että saan sen puolet halvemmalla kuin yhdestäkään keittiöfirmasta olisin saanut! Vetimiä ja kodinkoneita en myöskään ostanut IKEAsta. Niiden metsästys on tässä vielä käynnissä ja prosessissa.

IKEAn keittiön saa kahdessa osassa. Osa tulee tilauksena Ruotsista, toimitusaika noin 2 viikkoa. Tilaustuotteet täytyi maksaa etukäteen, muut maksetaan hakiessa. Vajaa puolet lastista täytyy nimittäin käydä itse keräilemässä Vantaalta varastohyllyistä, kuten  IKEA-ostokset normaalistikin. Kuinkahan monta kärryllistä tavarat täyttää? Kuinkahan monta tuntia pitää varata tavaroiden keräilyyn? Ainakin urheiluvaatteet sietää olla. Tuulipuku ja lenkkarit. Lasti tulee olemaan yli 400 kiloa. Noudan sen itse, vaikka kotiintoimituskaan ei olisi ollut aivan järjettömän hintainen. Sitten päästäänkin kokoamaan palapeliä...Sitä odotellessa!


2 kommenttia:

  1. Järkevä nainen. Minulla on tässä asunnossa valmiiksi Nelkon (%¤#& kallis) keittiö. Toisen kulmakaapin sisuksen muuttaminen lakkasi kiinnostamasta, kun hinnaksi kerrottiin 700 euroa. Ikealainen kulmakaapin sisus on 75 euroa. Käyttöarvoero ei ole kymmenkertainen. Tyydyn vanhaan sisukseen.

    VastaaPoista
  2. Juu siis tuo hintavertailu toi mukanaan yllätyksiä, joita en olisi odottanut! Vaikka laaduissa olisi kuinka eroa (siitäkään en ole ollenkaan varma), ei ero VOI olla niin järjetön kuin hinta antaisi odottaa. Puustellilla minuun vetosi kotimaisuus, siitä olisin voinut oikeasti maksaakin hieman ylimääräistä. Suurin osa heidän tuotteistaan tehdään OIKEASTI Suomessa nimittäin.

    Mutta kiitos, olen järkevä nainen, vaikka välillä hieman hömppä :D

    VastaaPoista