perjantai 28. maaliskuuta 2014

VÄREJÄ VASTATUULESSA


Kesken oleva remontti ja pitkäksi venynyt sairastaminen eivät ole maailman innostavin yhdistelmä. Remontti on käytännössä pysähtynyt, kun ei ole ollut voimia käydä työmaalla. Tilanne sekä harmittaa, että masentaa.

Toissaviikonloppuna jaksoin maalata Makuuhuone 2:n seinät ja viime viikonloppuna talkooavun voimin saatiin tapetoitua viimeinen seinä huoneesta. Muuta ei ole sitten oikeastaan tapahtunutkaan, mutta onhan toki nyt yksi huone lisää valmis, mikä tietysti ilahduttaa edes vähän!

Lapsi B valitsi huoneensa värit. Seiniin tuli samaa ECO Happy-sarjan raitatapettia kuin siskollaan, mutta sinisävyisenä. Yllätyin värivalinnasta, koska kyseinen nuori herra ei ole koskaan ennen perustanut sinisestä. Lapsi B olisi halunnut kolmelle muulle seinälle kyllä kolmea eriväristä raitatapettia, mutta tässä vaiheessa äiti pisti taas tylsän rajan ideoinnille.Kolme seinää maalattiin. Yksi sinisellä ja kaksi muuta Lapsi B:n valitsemalla kirkkaan keltaisella. Tulihan tuosta varsin värikäs pohja muulle sisustukselle.

En ole ennen harrastellut seinien maalausta(kaan). Homma oli paljon nopeampaa kuin olin kuvitellut, varsitela osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Suojasin huoneen lattian Lidlistä ostetulla suojakankaalla. Kyseessä on jotain kierrätyslumpusta valmistettua kuitupeitettä, jonka alaosa on muovitettu. Aivan loistava tuote! Ei hajoa tikkaiden alla, kuten voimapaperi, pysyy paikallaan ilman teippausta ja suojaa täysin. En ole löytänyt vastaavaa tuotetta rautakaupoista, mikä on mielestäni omituista ottaen huomioon, kuinka kätevää se oli käytössä!Huoneen seinäthän oli tapetoitu kamalalla kellastuneella vaaleankellertävän-beigen masentavalla värihdistelmällä. Kaikista varoitteluista huolimatta maalasin suoraan tapetin päälle. Ei kupruillut, eikä irronnut. Kyllähän toki tapetin saumakohdat jäi hieman näkyviin, mutta ne eivät minua haittaa. Tapetin pinta oli ruutustrukturoitu ja imi aivan tolkuttoman määrän maalia, mutta siitä osasivat varoitellakin jo liikkeessä maalia ostaessani.
Makuuhuone 2 on asunnon pimein huone, koska ikkuna sijaitsee takapihan terassikatoksen alla. Uudet sävytkin ovat sen verran tummat, etteivät tuoneet ainakaan lisää valon tuntua. Pitää korvata ongelma sitten myöhemmin kunnon valaistuksella.

4 kommenttia:

 1. Huomaan kuvista ettei maalauksesta ole kokemusta, ainakaan väriseinien osalta. Niin hienosti kuin rajaukset onkin tehty, niitä ei tehtäisi väriseinien kanssa noin, sillä joka kerros syventää väriä ja siis näkyy missä vedetty yhteen, kahteen tai kolmeen kertaan. Harmi etten ole voinut tulla käymään näyttämässä miten väriseinien rajaukset tehdään!
  Kattolistat maalataan normisti katon sävyyn, se tekee katosta laajemman ja ilmavamman. Jos kattolistoja ei ole, jätetään seinän yläreunaan vähintään puoli senttiä kattovärillä maalattua osaa. Rajaajaa kannattaa käyttää.
  Näin keltaisen huoneen kulmassa nurkkalistan? Sen maalaaminen valkoisella saattaisi ryhdistää ja raikastaa sinisen raitatapetin ja keltaisen seinän rajan? Nurkkalistoja käytettiin ennen kuin akryyli keksittiin, joten jos niistä ei tykkää, ne voi poistaa ja täyttää raot siististi akryylillä tai isot raot muilla kuten kipsillä tai uretaanilla riippuen materiaaleista, sijainnista ja koosta. Akryyli on päällemaalattavissa seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 2. Kerro lyhyesti, miten tuo rajaushomma tehdään!?

  VastaaPoista
 3. Näin amatöörin silmin näyttää ihan hyvältä ja värivalinnat myös :) Lapset ne osaa yllättää...Mutta mielenkiintoiset remppasivut sulla, tulen jatkamaan seuraamista joten anna palaa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteestasi! Toivottavasti kiinnostaa jatkossakin :)

  VastaaPoista