sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

TAPETOINTIA, Makuuhuone nro 1Asunnossa on kaksi makuuhuonetta. Asunnossa tarvitaan yksityinen lepopaikka kolmelle ihmiselle (ja kahdelle kissalle). Matemaattinen probleema.

Ajattelin ensin, että lapsi A ja lapsi B saavat olla yhteisessä makuuhuoneessa ja minä yksin toisessa. Makuuhuoneet ovat kuitenkin niin pieniä, että kasvavien lasten tunkeminen yhteen ei tuntunut järkiratkaisulta. Pohdin myös vaihtoehtoa, että nykyisestä olohuoneesta tulisi lasten yhteinen huone ja ottaisin keittiön toisella puolella olevan pienemmän makuuhuoneen olohuonekäyttöön. Mutta sekään ei tuntunut toimivalta. Siispä lapset saavat omat sopivan kokoiset huoneensa ja minä....niin, minä? En tiedä.

Olohuoneen ja eteisen värimaailmassa ja kokonaisilmeessä olen tarkka. Makuuhuoneet ovat suljettuja yksiköitä, joten niissä annoin lapsille enemmän sananvaltaa sisustusvalinnoissa. Lapsi A, varhaisteini, olisi halunnut Makuuhuone nro 1:een tietenkin samoja värejä kuin Seppälän nuortenosaston vaatteissa. Neonsävyjä, mustaa ja kasaria. Vaikka kirkkaista väreistä pidänkin, en innostunut toteuttamaan näitä hänen syvimpiä haaveitaan...

Annoin periksi mustan suhteen, huoneeseen tulee jotain mustaa, ei kuitenkaan seinille. Tapettivalinnat hän sai tehdä K-Raudan ECO Happy-mallikuvastosta. Tapetteja huoneeseen tilattiin 5 rullaa. Hinnaksi jäi 30e/ rulla, edullista tapettia. Toimitusaika oli kolme päivää, sekin mukavan sukkelaa!

 

En ole koskaan aiemmin tapetoinut ominpäin, mutta hyvin se sujui, kun vaan alkoi tekemään. ECO-tapetti on paksua, joten sen asettelu seinään oli helppoa. Saumoista olen tarkka ja sain ne mielestäni siististi umpeen. Pari milliä tapetti tippui vinoon toisella seinällä, mutta onneksi kuvio antaa sen anteeksi. Aika monta vuotta ehdin elää irroittamatta yhtään sähkökatkaisijaa, nyt on sekin tehty ja tukka on saman verran kihara kuin ennenkin.


Päätyseinästä tuli villi kokonaisuus. Silmät menee hyvin nopeasti kieroon, jos tapettia alkaa tuijottamaan. Mutta tarvinneeko tuota tuijotella? Kuvio on kuitenkin mielestäni kaunis, itämaisen ja retron hassu sekoitus! Raitatapetti yhdellä seinällä ja kaksi valkoista seinää rauhoittaa kokonaisuutta mukavasti.2 kommenttia:

  1. Kyllä sitä osaa mitä ihmeellisempiä asioita kun vaan alkaa tekemään! Ihana tuo kuviotapetti! Minä oisin ehkä kompannut tyttöä sen mustan kanssa :)

    VastaaPoista