lauantai 15. maaliskuuta 2014

SUTINAAEhkä hienointa "koko asunnon remontissa" on se, että on tilaa maalata ja puuhastella, eikä tarvitse koko ajan varoa likaamasta ja suttaamasta paikkoja. Keittiön vanha tila on ollut jatkuvasti maalauskäytössä, samassa hommassa on hyödynnetty myös kylpyhuonetta. On ilo pestä pensseleitä suihkun alla ja antaa maalitahrojen roiskua pitkin kylppärin seiniä huoletta. Minun luonteellani ei maalausprojekteja suoritettaisi tilassa, missä kaiken on tarkoitus pysyä tahrattomana ja fiininä.

Yksi maalausprojekteistani on pinkille haiskahtava. Ensin maalasin ovia ja kaapinrunkoja Otexin tartuntapohjamaalilla. Olen aina käyttänyt Otexia ilman että olisin hionut alustaa ja käytin nytkin.  


Sitten lisäsin pari kerrosta pinkkiä Helmi-kalustemaalia. Ja viimeistelypinta tuli saman värisellä Miranolilla. Halusin siis kiiltävän, pestävän pinnan, mutta kaksi alempaa kerrosta tuli Helmellä halvemmaksi. Jotkut laskee bensan senttejä, minä lasken maalissa samat alennukset.


Ensimmäinen pinkki kerros maalattu. Ei kelpaa vielä.

Maalattavana oli vanhan keittiön pari lastulevyrunkoa ja kolme toimistokaapin ovea. En ole koskaan ennen maalannut huonekaluja telalla, mutta nyt maalasin. Jälki oli paljon siistimpää kuin pensselillä ja työskentelykin nopeampaa -miksi en ole tätä ennen keksinyt??

Mutta mitä näistä sitten tuli? Ehkä arvaatkin mihin huoneeseen?1 kommentti:

  1. Otex tarttuu mihin vain, ja pysyy. Mutta oliko helmi aquaa vai liuotinohenteista? Olisit voinut käyttää helmi-kalustepohjamaalia. Sillä tulee hyvä tartuntapinta ja tuotteet ovat yhteensopivia. En ihan tajua miksi olet käyttänyt kahta eri pintamaalia? Miranolin idea on olla luja, kova ja kiiltävä pinta. Mihin siis tarvitset helmen pintamaalia? Vesiohenteisetkin helmet ovat pestäviä ja kestäviä. Niitä saa eri kiiltoasteissa, mutta ei yhtä kiiltävänä kuin miranolia.
    Ja jos jo aloittaessa halusit miranolipinnan, olisi sen voinut vetää otexin päälle kunhan se otexi on vedetty myös telalla ja vesihiottu ja pyyhitty ennen miranolin vetämistä. Ja se alkuhionta tehdään tarvittaessa myös sen takia että saadaan vanhat valumajäljet ja sutiurajäljet pois, mikäli sellaisia on. Jos niitä on enemmän kuin jaksaa hioa, koko pinta ylitasoitetaan, kuivuttua hiotaan ja välimaalataan...
    Mutta varmasti noista tuli kyllä hienot, oli vaan pakko kommentoida kun väitit säästäneesi maaleissa... :D

    VastaaPoista