sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

KEITTIÖN PURKUA

Suurimmat remppakohteet asunnossa ovat ilman muuta keittiö ja kylpyhuone. Niin työn kuin kustannustenkin osalta. Suunnittelu alkoi luonnollisesti näistä kahdesta huoneesta.

Kylpyhuone on varsin yksinkertainen suunnitelmaltaan (=vanhat laatat pois, uudet tilalle), mutta itse remontoinnin saavat hoitaa ammattilaiset. Odottelen urakoitsijalta tarjousta (joka on nyt kaksi viikkoa myöhässä...) ennen kuin viitsin alkaa purkamaan siellä mitään. Nautimme löylyistä siihen asti, kunnes rempan aika todella on.

Aloitin siis hommat keittiöstä. Tässä kapea käytäväkeittiö vuodelta -83 asunnon ostovaiheessa:
Keittiössä oli siis kaksi seinustaa, kuvissa näkyy molemmat lähes kokonaan. Säilytystilaa oli varsin vähän ja ahdasta muutenkin. Kaapit olivat arvatakseni alkuperäiset, mutta joskus myöhemmin maalattu valkoiseksi ja vetimet uusittu. Halusin nuhjuisista kaapeista eroon sekä avata keittiötä viereiseen olohuoneeseen.

Ilmoitin paikallisella facebook-kirpulla antavani vanhan jääkaapin ilmaiseksi pois, haettiin heti. Samaisella kirpulla myin hellan, liesituulettimen, tiskikoneen ja tiskipöydän hanoineen. Ehtonani oli, että hakija irroittaa ostamansa. Pääsin itse paljon helpommalla, kun ei tarvinnut alkaa taistelemaan ilmastointi- ja vesiputkien kanssa, suosittelen tätä kauppatapaa! Sain lisäksi ihan mukavasti rahaa käytetyistä koneista (hanasta tosin aivan liian vähän, kun en tajunnut sen arvoa juuri sillä hetkellä).

Koneista eroon päästyäni alkoi purkuhommat. Pari iltaa ähelsin akkuporakoneen kanssa, mutta vähitellen kaapit irtosivat seinistä ja lattiasta. Viimeiset isoimmat kokonaisuudet sain irti kaverin avustuksella. Merkillistä oli, kuinka monella naulalla yksittäisiä pieniä listoja oli ollut joskus tarve hakata kiinni kaapin sokkeleihin. Hämmästystä myös aiheutti, kuinka monta erilaista ruuvia mahtuu tuon kokoisen keittiön rakennelmiin! Testasin myös tieteellisesti lastulevykaapin kestävyyttä: käsi ei mene läpi, mutta jalka menee.

Ison urakan jälkeen oli ilo huomata, että kodinremontit.fi -sivustolla joku oli kilpailuttanut keittiön purkamisen ja halvin tarjous oli 500 euroa! Säästin aika hyvän summan, kun mieleeni ei tullutkaan, että tuollaisen voisi teettää ulkopuolisella...


Nyt kaapit ovat pinoissa olohuoneen lattialla, koska en ole vielä varma, mitkä niistä saavat uusiokäyttökunnian itselläni ja mitkä taas lahjoitan facebookin kautta eteenpäin. Osan ainakin tulette näkemään jatkossa tuunauskohteina!
1 kommentti:

  1. Nyt vihje:
    Sitten kun kylppäriremppa tulee ajankohtaiseksi, vaatikaa alipaineistus kylppäriin, huolellinen tiivis suojaus (vetoketjuovineen, tarvittaessa tuplaseinät) koska muuten menee koko remppa hukkaan muissa huoneissa. Juu, pölyn takia. Se ei ole tavallista harmitonta pölyä vaan kivipölyä, hienojakoista ja viheliäistä puhdistaa. Tarttuu kaikkiin pintoihin, tunkeutuu joka rakoon. Sitä on muuten seinät ja jopa kattopinnat täynnä. Mahdotonta puhdistaa ilman että se tekee laikukkaaksi seinät ja haluatteko oikeesti rempan jälkeen joutua nielemään pölyä ja pesemään vastamaalattuja seiniä ja tapetteja?
    Kysykää urakoitsijalta tarkkaan mitä hintaan kuuluu ja miten he suojauksen hoitavat? Halvin ei välttämättä ole paras ratkaisu!

    VastaaPoista