perjantai 7. maaliskuuta 2014

ALASTON LATTIA


Asunnon edellinen omistaja oli laittanut uudet koivuparketit. Kauniit, siistit, hyväkuntoiset. Mukavaa, lattiaa ei ainakaan tarvitsisi vaihtaa!

Parkettia oli keittiössäkin, mutta kaapistojen irrottamisen jälkeen hoksasin, että koivuparketin alla olikin muuta kuin jotain rumaa ruskeaa muovimattoa, mitä olin ajatellut siellä olevan. Alkuperäinen pienisuomuinen tammiparketti! Yhtäkkiä koivu alkoikin näyttämään halvalta, tylsältä ja tympeältä....Miksi ihmeessä joku peittää tällaisen lattian nykyparketilla? Ilmeisesti taas niitä makukysymyksiä, jotka on vaan pakko hyväksyä.

Ei kun hirveä pohdinta päälle, että raaskisiko hyväkuntoisen koivuparketin tuhota ja purkaa huomattavasti hienomman tammiparketin esiin päästämisen vuoksi. Lopulta laitoin kodinremontit.fi -sivustolle tarjouspyynnön parketin hionnasta, kittauksesta ja lakkauksesta. 500e olisi ollut halvin hinta, ei oikeasti kovin paha -olin kuvitellut sen huomattavasti kalliimmaksi! Päätin kuitenkin säästää 500 euroa ja hyväksyä koivuparketin. Tiedän, että päätös tulee ketuttamaan vielä useammin kuin kerran tallustellessani nykyparketin päällä ja kuunnellessani alkuperäisen tammiparketin nitinää sen alta. 

Keittiön lattia on pakko joka tapauksessa uusia. Alkuperäiset kaapit oli asennettu suoraan betonille ja tammiparketti vain kaappien väliin. Edellinen omistaja oli noudattanut samaa mallia ja laittanut koivuparketinkin vastaavalle alalle. Kaapit oli siis tehokkaasti "upotettu" lattia-aineksiin.


Koivuparkettia saisi kyllä lisää, mutta en näe sitä järkevimpänä vaihtoehtona keittiössäni käytännöllisyyttä ajatellen. Siksi olen pohdiskellut muita vaihtoehtoja. Korkkia, laminaattia, laattoja, muovia? Saa nähdä mihin päädytään. Betonikin olisi mielenkiintoinen, mutta kukaan hullu ei jaksa alkaa rapsimaan tuota vanhinta parkettia suomu kerrallaan liimauksistaan irti! Lisäksi betonipinta on lähes 2cm alempana kuin nykyinen parketti, joten senkään vuoksi ratkaisu ei välttämättä olisi funktionaalisin mahdollinen.
2 kommenttia:

  1. Hauskaa, että löysin blogisi, jossa remppaat entistä kotiamme :). Parketti ei ole (ei ollut) "halpaa koivua", vaan aikas tyyristä vaahteraa.

    VastaaPoista